Get Funky!

Underbara, underbara helg. Så välkommet. Fick en skön sovmorgon idag. Gårdagskvällen tillbringades med vänner på Kungshallen och sen såg vi The International på Sergel. En bra start på helgen.

På eftermiddagen var jag på funk för första gången i mitt liv. 5, 6, 7, 8...go! Herre jösses, vad mycket det var att hålla ordning på! Den enda dansklassen jag har gått på, sedan jag slutade jazzdans när jag var nio, är Afro Powerdance. Där kan man göra lite som man vill - sväng på dina lurviga liksom! Här var det andra grejer.. Fokus! Men kul var det! Gillar verkligen musiken: soul, hiphop och R&B passet igenom, hur härligt som helst. Perfekt för mig som älskar att skaka loss på dansgolvet! Kommer nog att kombinera funken med styrketräningen en gång i veckan framöver.



Nu ska jag en sväng på stan för att leta träningskläder. Vill hitta färgglada, sköna plagg! Kl 15 blir det box med kusinen. Sen blir det hem och preppa för party ikväll!

I Love The City!!

Blir så glad när jag hör soundtracket till The City! Har helt missat att kolla in MTV's hemsida sen jag flyttade upp och så slog det mig idag att det var ett tag sedan jag såg ett avsnitt. Nu fanns det TRE nya att se! 


Även om det inte är den mest välproducerade serien jag har sett gillar jag den starkt. Huvudkaraktären Whitney Port flyttar från LA till New York för att jobba för modeskaparen Diane von Furstenberg. Tjejerna är alltid väldigt stylish och avsnitten fylls av glammiga fester, skvaller, intriger, kärlek och drama. Whitneys kille Jay är dessutom ögongodis




Olivia, Whitney & Erin - alltid i skyhöga klackar!

Whitney och Jay i The City

Jay & Whitney - too good to be true?



Armar upp och sträck!

Idag var det första passet i gymmet på mycket länge. Tack vare Felix på Sats kan jag nog tänka mig att styrketräna 1,5 timma/vecka vid sidan av passen jag kör. För den som är gymoholic är det ingenting. För mig är det en ökning med över 70 timmar per år! 

"Vad har du för målsättning med din träning", frågade Felix. "Jaa..det är väl som alla andra. Att bli starkare, friskare och piggare", svarade jag snällt. Innerst inne tänkte jag förmodligen: "bli vältränad, smärt, få en fast rumpa och gå ner tio kilo!!". Men det vågade jag ju inte säga... Så nu har jag ett styrketräningsprogram med målsättningen att bli starkare, friskare och piggare. Förhoppningsvis får man det andra på köpet ändå om man håller vad man har lovat.

Sen kom jag hem och öppnade min post. Underbara C har skickat ett kostprogram till mig som hon och hennes kille körde i fyra veckor för att komma i form. Läste inköpslistan och den verkade okej, vanliga råvaror som kyckling, fisk, ägg, grönsaker, frukt osv. Sen kom jag till recepten (det är skrivet exakt vad man skall äta dag för dag). Exempel dag 8:
  • Frukost: 56 g nötfärs, 6 st äggvitor, 1 dl tomat, 1 dl rödlök, 1 tsk olivolja, 2 msk fetaost.
  • Mellanmål: 3/4 skopa proteinpulver, 35 g kolhydratspulver.
  • Lunch: 250 g kalkonkassler, 4 dl broccoli, 3 tsk sesamolja, 2 msk soja.
  • Mellanmål: 2 st hårdkokta ägg, 1,5 msk hummus.
  • Middag: 160 g lax, 12 st sparris, 1 tsk olivolja.
  • Mellanmål: 1 skopa proteinpulver, 1/2 äpple, 12 st mandlar. 
Jag tror att jag ska överväga de där recepten alltså. Frågan är om man får i sig den frukosten? Vanligtvis äter jag dinkelgröt på morgonkvisten.. Lite annorlunda! Häftet får åka ner i väskan i alla fall, så tar jag fram den nästa gång jag handlar.

Colting sa en gång att man bör äta enligt stenåldersprincipen, alltså så oförädlad mat som möjligt. Det tror jag starkt på och det blir nog den vägen jag ska gå.

Westling vinner våra hjärtan

Han är ju för go den där Westling. Inte alls så torr som jag kanske faktiskt trodde. Efter detta så är jag 100 % positiv till today's announcement. Han som verkat så stursk tidigare är ju faktiskt lite nervös. Hoppas han klarar förberedelserna väl, för det är väl inte bara jag som tycker att Victoria får ta över ibland (och hjälpa till lite)? 




För övrigt (vilket är helt ovidkommande i dessa sammanhang), så fick jag till ett riktigt härligt BodyCombat-pass ikväll - absolut topp 3 genom tiderna. Det var så kul!! Nu är skallebanken väck för denna gång också.

Mediestorm och bröllopsyra



Foto: Hovet


Nu har hovet bekräftat att Daniel ska få sin Victoria på riktigt. Nästa sommar väntas bröllopet ske. 


"Kungen och regeringen har givit sitt samtycke till äktenskapet och regeringens beslut överlämnades till kungen i samband med dagens konselj på Slottet." Stackarn, jag hade inte velat ha de premisserna för ett bröllop.


Jag tycker det är roligt att Kronprinsessan ska gifta sig. Tiden börjar rinna iväg för att hinna med att skaffa barn annars - vilket de säger att de vill. Dessutom är det sedan fritt fram för de övriga kungabarnen och de behöver inte vänta på grund av någon annan. Men Daniel, nu kommer han verkligen kastas in i rampljuset. Nu förväntas han uttala sig i ett och ett annat sammanhang - och snart som hertigen av Västergötland.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


I eftermiddag bjöds det trots bröllopsyran på semlor på jobbet. Läste i Metro i morse att det går åt fem miljoner (!) semlor idag. Jösses, kan inte tänka mig att varannan svensk får i sig varsin, men några äter tydligen flera. Varje år arrangeras en tävling i vem som äter flest semlor, det avgörs i Semmelracet. 2008 vanns av Niklas Karlsson som då satte i sig 34 stycken semlor. Stackars Ture, han ligger ju nästan i lä.

Fast just idag kommer det kanske att säljas en och en annan prinsesstårta också.


Så gick det med den stressen...

Blev inte alls någon träning igår. Fick istället flimmer, domningar och illamående igen - förmodligen migrän. Släckte lampor och stöp i säng halvsju när jag kom hem och låg där ända till i morse. Vaknade inatt av jordens huvudvärk, men har haft mindre skallebank idag. Känner mig lite "dagen efter" och fortfarande snurrig.


Jag tycker det är konstigt, för jag har inte haft högre arbetsbelastning, eller annan press omkring mig den senaste tiden. Tre gånger har det dykt upp inom loppet av en månad. Nu har jag i alla fall bokat tid hos husläkaren och lovar att gå förbi Apoteket och köpa Eeze på vägen hem.


Effektivare måndagar förlänger mitt liv


Idag har jag påbörjat nya måndagsrutiner. Jag har bestämt att jag ska få mycket gjort på måndagar. Inget mer "det tar jag imorgon", "jag ringer honom/henne mitt i veckan istället" osv. I morse när jag kom till jobbet strukturerade jag upp det jag skulle göra och började med de saker som tog kortast tid att färdigställa. På så vis kände jag mig effektiv och efter lunch var det inte så många saker kvar att göra. Nu är det strax dags att gå hem och jag har hunnit med det mesta av vad jag hade tänkt. Självklart är det många saker jag ska göra imorgon och resten av veckan, men inget som jag i fredags tänkte "det gör jag på måndag". Vad skönt det känns! Förhoppningsvis ger det mer ro till mitt sinne i eftermiddag/kväll och på lång sikt tror jag att jag kommer att känna mig mindre stressad. Kanske resulterar det i att jag lever en dag extra eller två?


Snart ska jag bege mig hemåt och hämta träningskläderna - på schemat står spinning och core. Sedan ska jag ta tag i strykhögen som näst intill är på väg att välta efter helgen. Även den är ett stressmoment man bör ta tag i innan det tar över sinnesfriden.


Förhoppningsvis kommer jag i säng i tid ikväll och om jag gör det, med ovanstående utfört, då kommer jag känna mig riktigt nöjd! Vilka förutsättningar för en toppenstart på veckan!

Det blir ingen runda på stan idag i alla fall, conversen får vänta ett par dagar.

Tjing!

PS. Minimarket börjar sin försäljning på nätet på onsdag. Underbart.


Man kan aldrig få för många Converse


När jag var i SOUK idag hittade jag dessa underbara Converse. De som känner mig vet att jag har en förkärlek till Storbritanniens flagga Union Jack (trots att jag ännu ej utforskat detta fantastiska land). Den pryder redan backspeglarna på min underbara Mini Cooper (även kallad Sally), så när jag fick syn på dessa blev jag alldeles salig!

Skickade ett mms till P för att få smakråd - tyvärr fick jag svaret för sent, men han tyckte absolut att jag skulle slå till. Saken var den att jag även fick en förkärlek till dessa, riktigt schyssta alltså. Jag gillar verkligen de flesta Chuck Taylor specialare.  Nu föll jag pladask för två på en gång. Såg nu att Gisele Bündchen mer än gärna visade upp de i italienska Elles februarinummer, vilket jag absolut förstår.

Imorgon kanske vi har svaret...



                                                   

God service är underskattat



Ja, god service ÄR underskattat - och idag inget man kan ta för givet. När jag var på stan i eftermiddags (bland annat för mina reklamationer och returer) lade jag verkligen märke till vilken skillnad det kan vara!

Gick förbi Rizzo i Sergelgången och såg de snygga platåbootsen från DonDonna ovan. Har kikat på de tidigare och såg att det nu var erbjudande på dem, 995:- istället för 1495:-. Perfekt. Värt att prova, tänkte jag. Gick in och kikade runt lite extra eftersom butiksmedarbetaren talade i telefon. Förstod ganska snart att samtalet var av privat art och började visa att jag ville ha hjälp då jag tycker att kunden bör prioriteras. Hon fortsätter tala i telefon en lång stund. Till slut avbryter jag och frågar om skorna finns kvar i cognacfärgat (endast svarta stod framme). "Nej, de är tyvärr slut", svarar hon och fortsätter (!) att tala i telefonen. Jag avbryter igen och frågar var jag kan hitta dem. Svaret blir "prova på NK", kort och inte särskilt vänligt. Jag blir sur, men tänker att det jag gör mot andra kommer jag förmodligen att få tillbaka i livet (hade samtal om det på Teatergrillen i fredags, därav färskt i minnet), och går därifrån utan att säga något. Sedan ser jag i skyltfönstret att det står ett par där, så jag går tillbaka och frågar vad det är för storlek (kvinnan talar fortfarande i telefon). Det visar sig vara min storlek och jag får prova dem. Nu var de lite för små och enda paret kvar. Men hade de passat hade jag aldrig köpt de av henne av den enkla anledningen att hon inte visade någon uppskattning mot sin kund. Jag kände mig förolämpad! Ut ur butiken gick jag med 140 i puls, vidare till NK. De fanns inte kvar i min storlek men där var de mycket trevliga och talade inte i telefon.

När jag väl fått det där med servicekänsla på näthinnan lade jag även märke till det vid mina returer och reklamationer. På Nilson reklamerade jag ett par stövlar som gått sönder i innersulan efter två ggr. Tjejen där sa knappt ett ord när hon insåg att jag var säker på min sak (förklarade enkelt och trevligt mitt ärende). Inte ens tack och adjö när vi var klara. Där missade hon ett säljtillfälle - jag kunde ju ha köpt ett par andra skor för pengarna men inte ens det förde hon på tal. På Topshop däremot (där jag reklamerade t-shirten som vridit sig i tvätten) var de otroligt trevliga och frågade om jag ville ha pengarna tillbaka eller en ny. Jag valde självklart en ny och köpte även en sjal jag kikat på tidigare - just eftersom de var så trevliga. Vid övriga returer/reklamationer var butikspersonalen neutrala, de gjorde vad de skulle men varken mer eller mindre.

Då jag har arbetat med serviceyrken hela mitt liv är jag kanske färgad i frågan. Även om jag inte arbetar med service direkt mot kund idag är det fortfarande viktigt. Jag arbetar inom en stor organisation och där handlar det om att vara serviceminded internt och verka för goda relationer långsiktigt. Berättade ovan för kusinen när jag kom hem och hon berättade för mig vad jag svarade när hon hade frågat hur flygresan gått första gången jag (7  år gammal) kom till Stockholm själv. "Jo, den har gått bra. Jag har fått sååå god service", svarade jag och log mot en av flygvärdinnorna. Haha, det har suttit i länge, förstod jag då.

Senare reagerade jag på en ung kille som jobbar på Pressbyrån här intill. Han är alltid riktigt trevlig (på ett bra sätt) och serviceminded (snabb i det här fallet). Borde ringa en dag till butikchefen och berätta hur duktig han är. Borde även ringa till butikschefen för Rizzo-butiken...

Nu är det dags att ta en titt i kalendern och förbereda sig mentalt för kommande veckan. Fick en riktigt mysig avslutning på helgen ikväll. Middag hos L med besök av sin mor. En fanfar för den fantastiska kladdkakan må jag säga!


Good night, sleep tight and don't let the bed bugs bite you!

För fåfäng för box??!

Idag har jag varit på Sats och kört box (äv. kallat boxercise) med kusinen. Så. Himla. Kul. Kändes verkligen att det var ett tag sedan. Förr om åren körde S och jag en hel del box, vi var grymma på den tiden! Jag fick till och med för mig att jag skulle bli boxinstruktör ett tag. Jag betalade 12 000 kr till SAFE, stack till Stockholm en vecka och hade kul - men sedan blev det inte så mycket mer med det... (Jo, hade ngt pass strax efter att jag var klar, men det var allt.) I alla fall var det tufft idag, det mesta av tekniken satt men konditionen och uthålligheten är ju inte vad den borde vara! Vad som blev lite pinsamt idag var att jag skrek högt då mina naglar höll på att slitas av så fort det blev en slagkombination som hade lite högre tempo. Får ta och besöka nagelstudion och få de lite kortare så att de klarar av boxpass! Kan ha uppfattats som rejält fåfäng idag..

Inväntar post från Götet i nästa vecka med fyra veckors kost- och träningsprogram, sen blir det disciplin och struktur.

Utöver träning har det varit en fixardag här hemma med tvätt, handling osv. Jag har även lyckats lägga ut lite plagg till budgivning nu. Äntligen fick jag tummen ur! Ca 6-7 plagg återstår dock att lägga upp. 

          Snälla S ställer upp som modell.  

Nu blir det film. Imorgon frukostAnglais, massa returer och reklamationer (gah, min fina Topshop t-shirt fixade inte 30 graders-tvätten - inte okej!) och förhoppningsvis spinning eller combat på eftermiddagen!

Operan och Teatergrillen

Igår var stora delar av finansbranschen och näringslivet representerat på Operan. Och jag. Lite så kändes det. Men, vilken trevlig kväll det var! B och jag började med ett glas champagne i Cadierbaren på Grand och begav oss sedan till Operan. Väl där var många bekanta på plats och jag fick förmånen att träffa många intressanta människor (mest män) som gjort stora insatser i Sveriges näringsliv.

Svansjön var så otroligt vacker. En lättsam balett med en strid mellan kärlek och ondska (den vita och svarta svanen). Musik av Tjajkovskij lyfte upplevelsen då många stycken är bekanta sedan tidigare, orkestern var fantastisk! Tre pauser á 30 minuter var dock lite väl tilltaget för mig. Under akt tre (av fyra) var ögonlocken tyngre än någonsin, men jag klarade mig precis undan sömn och snarkningar.

Sedan begav vi oss vidare till Teatergrillen där vi mötte upp B's syster. Det var väldigt trevligt, ämnen som Fälttävlan i Skottland, Connoisseur, bartenderetikett, London etc. avhandlades. Sedan blev det taxi hem efter en mycket lång dag.


I fädrens spår för framtids segrar

Årets skidfest drog igång idag!  


Kl 10:00 i Oxberg började Kortvasan med många kollegor till mig i första startled. Tre härliga mil mellan Oxberg och Mora har de åkt idag. Det bjöds säkert på brutna stavar, rejäla vurpor (framförallt i nedförsbackar), illasmakande gel (9 km innan målgång), men även många skratt och glädjerus. Med bra valla tar man sig runt galant, roligt är det! Man startar 600 st i taget, så tänk vilken känsla det är! Tyvärr kunde jag inte delta i år på grund av eftermiddagens/kvällens aktiviteter; det blir SvansjönKungliga Operan. Det är ju stort för lantisen i storstaden! Många av de inbjudna arbetar i finansbranschen, så bäst att klä upp sig ikväll, för propert kommer det att vara.


Måste ändå säga att det känns lite surt att dessa saker sammanföll idag, vi hade så himla kul förra året!


 

Nu blir det till att jobba undan sista timman, sen är det helg!


Give me more Apple

Wohoooo! Telias ensamrätt till iPhone är bruten

11 juli förra året lanserades den (med all rätt) hypade Apple-produkten i Sverige. Vi var många som höll på att sätta kaffet i halsen när Telias abbonemang iMini/iMidi/iMaxi presenterades. Telias ensamrätt med dessa usla abbonemangsformer är orsaken till varför många (i alla fall inte jag) ännu håller en iPhone i handen.

Men nu kan det bli verklighet eftersom Telenor har tecknat avtal med Apple. Nu har de chansen att komma med ett attraktivt förslag. Ännu är det inte klart exakt när detta kan lanseras ("inom de närmsta månaderna"), men det är spännande att det är på g i alla fall! Övriga mobiltillverkare har ju kommit med bra alternativ till iPhone nu, men är man färgad av Apple så är man... Alla vill ju ta fram en modell som är (säljer) lika bra.


Are we aware of the consequences?



Strax före midnatt i tisdags presenterade General Motors sin överlevnadsplan för den amerikanska kongressen. Många svenskar satt spända och väntade på beskedet som skulle ge oss en glimt av Saabs eventuella framtid.

Beskedet om en rekonstruktion som kom, var till viss del ett mer positivt besked än vad de flesta hade väntat. En rekonstruktion innebär i stort att betalningar till fordringsägare kommer att ställas in under tiden en utredning pågår. I Saabs fall kan detta vara enda återstående lösningen när varken GM eller den svenska regeringen är beredd att gå in med kapital.

Mona Sahlin vänder sig till Sveriges befolkning och menar att skattebetalarna ska gå in och hjälpa GM att rädda Saab. Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson är däremot överens om att ett företag som ej bär lönsamhet inte skall räddas.

Jag förstår att många är oroliga över sina arbeten då Saabs framtid är mycket oklar. Inte bara anställda vid Saab riskerar att bli utan arbete, utan även anställda vid ett antal underleverantörer runtom i Sverige. Bilindustrin beräknas sysselsätta ca 130 000 personer i vårt land.

Men varför skall regeringen gå in och rädda företag som inte klarar sina målsättningar? Ett företag som går med förlust ska väl gå i konkurs??

Saab har gått med förlust de senaste 15 åren. Jag kan inte se varför man skall rädda ett företag som inte har hållt sig ovan vattenytan på så många år. Skulle regeringen gå in och ta över Saab är det först en initial kostnad på ca 10-12 miljarder. Denna siffra jämförs med statens kostnader för att hantera konsekvenserna av en eventuell konkurs, som beräknas landa på ca 4,5 miljard. Jämför man endast dessa siffror kan Mona ha en poäng. Men vad säger att Saab kommer visa svarta siffror bara för att regeringen tar över företaget? Tror man att den svenska regeringen kommer att sköta Saab bättre än vad GM har lyckats åstadkomma under 20 år med ca 50 miljarder i förluster i bagaget? Nej, inte ens Ronald Fagerfjäll tror det.

Om jag en dag driver ett företag som håller på att gå i konkurs skall jag ringa Mona.


PS. Läs gärna den här artikeln om konsekvenserna av fordonsindustrins sparpaket i Detroit. Det är först nu jag börjar inse vad det är vi har att vänta.


Shop til' you drop

Idag hände det... Shoppingspärren släppte. Premiär för shopping av vårkläder i Stockholm! Ja, premiär av vårkläder överhuvudtaget faktiskt. Självklart har jag sett massor av fina saker jag kan tänka mig, men utbudet är ju enormt jämfört med lilla Borås - så man måste försöka lägga band på sig.

I vardagsrummet hänger numera några nya, fina, fräscha plagg på min klädstång; Acne Hex Lena. Superfina, i en bra färg som förmodligen kommer hålla många år. Resterande plagg kommer från Topshop. Ett par stentvättade, skinny jeans (trodde inte jag skulle införskaffa ett par sådana, men de är riktigt sköna och supersnygga på). Tycker Kate Bosworth har kört riktigt snygga kombos med sina acid wash. De här var också jättesnygga. Dock satt inte de lika bra på, så de fick stanna i butiken. Till jeansen blev det en korallfärgad t-shirt och en fin, romantisk ärmlös blus. Tror verkligen den korallfärgade kommer bli härlig i sommar! Jag toppade med kavajen som jag trånat efter i veckor, men sedan fick det vara nog!

Okej, det här är inte så bra. Garderoben och klädställningen är full av kläder, som faktiskt passar och inte är helt ur tiden. Men att hitta de här fynden (ppa=pris per användning kommer faktiskt att bli lågt) och inse att de faktiskt sitter riktigt snyggt, ja - det gick bara inte att hålla sig!

Men det finns en räddning... Som Ebba myntade för ett tag sedan: "En in - en ut!". Fler kör efter den principen. Själv började jag strax efter årsskiftet. Då åkte mina paljettights till Malmö och fick en ny, glad ägare. I samband med flytten gjorde jag en rensning i garderoben och har nu ca tio plagg som skall läggas upp på Tradera. Självklart ska någon annan få glädje för dessa! De flesta hade jag mer än gärna behållt, men måste snällt inse att de är för små.. Eller att jag har flera snarlika plagg, som den kavajen till exempel - den är min tredje, korta, svarta kavaj! Nödvändigt? Not. Får ordna detta när jag sitter på tåget söderut imorgon.



Förresten, man får hoppas att det inte blir för mkt fransar och klorblekt i år. Annars kanske det slutar så här...

Alla hjärtan i Borran

Hemma igen efter en härlig helg i Borran. Många kära återseenden (har dock inte gått sååå lång tid sedan sist) och många roliga aktiviteter har hunnits med. I och med att det var alla hjärtans dag i lördags var det ju väldigt trevligt att vara hemma. Tack vare strålande sol blev det en långpromenad med S på isen vid Bovik i lördags. Alldeles underbart.

Borås är lite lugnare än Stockholm. Vågar knappt skriva det, men för mig, just nu, innebär det att det är lite tristare...

Idag är det toklista på to do's efter jobbet:

  • Topshop, den där kavajen alltså..
  • Skor - fortfarande ett problem! Underbara S lät mig dock låna hennes brougeskor, så nu har jag dem iaf.
  • Möte med PT på Sats kl 18. Först info, sen träning till 20.
  • Städa iordning inför C's hemkomst, flyger in från Sydafrika inatt.
  • Stryka.

Nu är min långfrukost slut och det är dags att kickstarta en ny vecka!


Fredagen den 13:e

När jag skulle somna igår hände en lustig sak. Jag fick en olustig känsla då jag kom på att det idag är fredagen den 13:e. Märkligt, jag tror aldrig det har hänt mig något särskilt oturligt just denna dag förut. Man kan ju bli orolig när vidskepelsen tar vid om man har något viktigt som skall hända den 13:e. Men det är väl inte skäl att oroa sig? 


Det här läste jag på Illustrerad Vetenskaps hemsida:
Apollo 13-olyckan sågs av många människor som det ultimata beviset på att talet bär på en förbannelse.
Det amerikanska rymdskeppet, som skulle ha landat på månen, skickades upp den 11 april 1970 klockan 13.13 från avfyringsramp 39 (3 x 13). Femtiosex timmar senare, alltså den trettonde april, drabbades Apollo tretton av en explosion i en syretank, vilket tvingade de tre astronauterna att avbryta uppdraget. Före uppskjutningen hade befälhavaren James Lovell skrutit med att astronauterna på intet sätt var skrockfulla, och att de hade föredragit att skickas upp den trettonde. Det skulle han kanske inte ha sagt ...


En del i myten om fredagen den 13:e kommer ifrån kristendomen eftersom Jesus korsfästes denna dag. Kvällen innan han korsfästes var de även 13 vid bordet under Den sista måltiden.

Sedan finns det fredagsoro. Det sägs att om man gifter sig på en fredag blir äktenskapet barnlöst. Om man klipper naglar eller hår på en fredag finns det antingen risk för problem under den efterföljande veckan, eller så drabbas man av sjukdom eller olycka.

Nej, jag gillar Winston Churchills uttryck bättre:

"Friday is my lucky day. I was born, christened, married, and knighted on that day; and all my best accidents have befallen me on a Friday."

I år inträffar fredagen den 13:e i februari, mars och november. Undrar om jag får gå på dop, bröllop eller se någon "dubbas" på en fredag i år?


No Rookies

Det blev bara bio ikväll. Har nu insett att när det offentliggörs ett arrangemang i Stockholm, då kommer många! Det var säkert 100 personer i kö även denna gång, trots att det var inbjudan som gällde. Vart den kontrollerades vet jag dock inte, ingen som frågade vad man hette när man kom in.. Nåväl, en hyffsad tillställning av Veckorevyn.com, men man kan ju inte låta bli att komma på bättre lösningar när saker och ting inte riktigt flyter på. Nästan så att man skulle vilja ha en "anonyma tips-låda" på plats.

Ebba välkomnade alla och delade ut fina priser i goodiebags. Hon är verkligen en framåt, entusiastisk, glad tjej. Gillar hennes opretantiösa och avslappnade stil! Även klädd i rosa kvällen till ära.

När filmen var färdig var det precis lagom att åka hem. Rookiesarna på Cafét fick klara sig själva, ibland har man inte energi så att det räcker till allt, så är det bara. Imorgon blir det halvdag på jobbet och sedan bär det av till Borran! Ska hem och träffa vänner och familj i helgen, blir kanske lite Alla Hjärtans Dag-mys på lördag också. Åh vad jag längtar!!


Håller tummarna för att L's Alla Hjärtans Dag-planer gör succé!!

PS. Filmen var varm och mysig. Inte så välgjord, men en berättelse om lojalitet. Plus för Anistons insats, Wilson var också bra. Av mig får den 3/5.

Du är en normalromantiker

Gjorde just ett test på Veckorevyn.com hur romantisk man är.

"Du är en normalromantiker


Grattis, du tillhör den stora skaran av normalromantiker. Du har en sund inställning till romantik, vilket innbär att du inte direkt blir besviken. Antagligen har du funderat lite mer på Alla hjärtans dag än du vill erkänna, men en god och trevlig middag duger gott och väl för dig. Du som är i ett förhållande - våga vara lite fånigt romantisk ibland. Skriv en rosa lapp, köp blommor på en tråkig tisdag. Det värsta som kan hända är ju att ni skrattar åt det?"

Så inser man att man är medel-Svensson som vanligt, sådär lagom, sådär s v e n s k. Lite trist nästan. Men antagligen så är man inte så "outside the box" som man ibland önskar att man var...

Huvudvärken börjar repa sig. Skippar fortfarande kraftiga ansträngningar men ikväll blir det bio. Har inte hört så mycket om Marley&me, men det verkar vara en varm komedi. Filmen baseras på bästsäljaren Marley & Me: Life and Love with the World's Worst Dog - verkar som om det kan bli en trevlig kväll. Det kanske kan bli en tur förbi Café Opera också, där visas resultatet av Rookies hjälper Rookies. Har sett en skymt av vad de har skapat och är redan fascinerad.


Tjing!


Ovanför vattenytan

Gårdagen började bra, riktigt bra. Vi hade haft betting på jobbet om hur mycket styrräntan skulle sänkas. Gissningarna var spridda, men jag och en annan kollega hade lagt 20 kr vardera på 100 punkter. Mycket riktigt, kl 9:30 kom beskedet att styrräntan sänktes till 1 %. Kanon tänkte jag, det blev ju ett par hundralappar. Plötsligt föreslår min kollega att vi bjuder alla på fika. Sagt och gjort så var alla goda och glada, det var det värt! Får hoppas nu att sänkningen ger goda följder och att inte Sveriges ekonomi kollapsar den dagen en höjning kommer (även om det lär dröja).


Strax efter fikat på eftermiddagen hände en märklig sak. Jag kände mig yr och illamående, kunde knappt läsa vad som stod på datorn. Som tur är har vi ett vilorum där jag kunde gå och lägga mig. Kort därefter kom känselbortfall i handen och armen, jag kände mig helt borta. Jag tog mig nätt och jämnt hem med tunnelbanan, hade lust att gå av direkt och ta en taxi, men snålheten i mig tog över och jag stod ut. Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades i mörkt och tyst sovrum under täcket medan en kraftig huvudvärk kom i antågande. Idag är det lite bättre, det blir värre om jag anstränger mig (gå i trappor och liknande), så det undviker jag. Min målsättning är att stanna kvar på jobbet i alla fall till lunch.


Pratade med sjukvårdsupplysningen igår, sköterskan tyckte att det lät som migrän och idag läser jag på nätet:


"Migrän kännetecknas av en kraftig, ofta ensidig, pulserande huvudvärk som kommer i attacker. Dessutom är huvudvärken förenad med illamående, kräkningar, känslighet för ljud, ljus och lukter och i vissa fall även halvsidig domning i armar och ben. Huvud­värken förvärras av fysisk aktivitet."


Får nog ringa företagshälsovården och se om man kan få en tid.


Vill ju inte missa Marley&jag ikväll, får hoppas att det blir bättre under dagen.


Spin it!

Äntligen släppte det! Idag blev det spinning på SATS Fridhemsplan efter jobbet. Det var riktigt skönt. Vad som dock inte var lika trevligt var att lokalen saknade luftkonditionering! Framme vid instruktören stod endast två fläktar, så efter första låten rann det av mig som aldrig förr..! Att tillägga: det hade varit ett spinningpass precis innan också!! Men lika glad för det är jag för passet gick så himla bra, känner mig inte alls lika klen som jag kanske borde... Imorgon blir det Bodycombat på SATS Stadshagen, åh vad jag längtar! Det är ett nyöppnat center så hoppas på bättre luftinstallationer där.

Blev så glad när jag kollade bt.se nyss och såg att Elfsborg håller huvudet högt! 4-1 mot Örgryte på Borås Arena ikväll. Härligt.

Trots att jag saknar Borran och alla underbara vänner och familj jag har där, så är Stockholm ändå väldans trevligt. Fick inbjudan igår till bio på Park på torsdag med Veckorevyn. Ska dit med underbara L. Efter det kanske det blir en tur förbi Resumébaren.

Nu blir det film med bror.

Om ändå himlen vore blå

Tar en paus på jobbet. Idag har varit en sån där dag när det drar åt alla håll. Tyvärr får man ganska lite gjort då. Jag är en person som gillar när det går undan och mycket händer, men det gäller också att leverera och inte ha alla idéer endast i gasform.


Jag tror jag ska låna ett tyst rum, gå in och strukturera mina idéer genom att släppa de lösa på whiteboardtavlan, det brukar hjälpa. Sedan sammanfattar man allt på ett A3, med utrymme att fylla på med nytt. Deadline måste man ha också, min deadline för det här blir nästa tisdag, den 17:e.


Hade det varit lite finare väder och ljust när jag kommer hem idag hade jag tagit en tur på Djurgården. Det kanske jag ska göra sen i alla fall.



Sticky and sweeeeeet..

Min underbara vän E drog på sig underställ, sju lager kläder och laddade termosen långt före uppstignings-tid i morse och pinnade iväg till stan (i Borås). Stackarn alltså, det var iskallt i Borran i morse - men hon är en viking! En lyckosam sådan, för strax efter nio fick jag beskedet att hon hade lyckats få biljetter till oss (de bästa, i Golden Cirkle) till Madonnas konsert på Ullevi den 9 augusti! Sticky&Sweet är det som gäller en förhoppningsvis varm och alldeles underbar sensommarkväll. Sweet alltså.

H e l t 
f a n t a s t i s k t ! !


Estrella Solchips

Det här är den bästa chipsreklamen på länge, OLW:s var ju förskräcklig när den var aktuell. Jag fick byta tv-kanal när den gick igång, blev alldeles illamående av potatisar springandes på en åker. Nej, usch. Estrellas däremot, här blir man ju sugen på att ta fram potatisar, målarfärg och barnasinnet. Närodlade potatisar också, synd att jag inte är så förtjust i chips bara. Men om det skulle inhandlas några framöver, så blir det dessa.


Sunny monday morning

Idag ser det ut att bli en riktigt fin dag, himlen är klar och solen kommer snart börja skina över Stockholm. För mig kommer det bli en dag full av jobb, har massor av gasformiga idéer som måste präntas ner på papper nu.

Sedan kl 06:00 står min kära vän E och köar till Ticnet för att få tag på biljetter till Madonna, vi får verkligen hålla tummarna att det går vägen. Vilken insats! För säkerhets skull ska även jag försöka, genom att boka på Ticnets hemsida. Det kommer bli så kul att få gå på konsert med en av världens största artister genom tiderna! Wohoo!

Nu ska jag springa till tunnelbanan, late as usual...

Söndagens kulturbestyr



Hemkommen och ligger helt utslagen i soffan efter en dag full av frisk luft, långa promenader (i mina nya högklackade stövlar, kanske inte bästa valet) och härliga intryck. Besökte alla utställningar utom Modebilder på Nordiska, sparar den till nästa helg. Jag gillade verkligen Check In, Sveriges hetaste unga formgivare hade "checkat in" på Birger Jarl för att visa upp sina nya spännande produkter. Det var tio olika montrar med helt unika skapelser, det här (designern Johan Lindstén var dock inte på plats idag) skulle jag kunna tänka mig att ha i mitt nästa hem. Fick föreviga utställningen med mobilkameran. Om jag ändå hade en kamera... Får skriva upp det på önskelistan till min 25 års-dag.

Avslutade dagen med att laga god middag med L, vi åt laxfilé på en bädd av vitlöksspenat, ostfylld färskpasta och en god sallad till. Bäst var nog den kalla såsen, gjord på medelhavsyoghurt, limesaft, honung och kryddor. Man ska ju lyxa till det lite på helgen. Sagt och gjort så hade vi även klämt i oss halva Karamellkungen-sortimentet också.

Nu ska jag kika lite på utkastet till rapporten som skall skickas imorgon, sen blir det sova fem kvart i timmen.


Tjing!

PS. Bilden ovan är montern av Ingela och Vi som består av Elisabeth Månsson och Peter Turkalj (i bild). De visade dansande miniatyrpappfigurer med känsla av 50-talet i skala 1:1 för att få betraktaren att dras med in i dansen. Jag ville gå in, sätta på jukeboxen och dansa!

Check In på kulturrundan

2009 års Check In-utställare tillsammans med utställningsdesigner Sebastian Kjersén.

Igår blev det en tur ut mot Fruängen med L och O för att fira ett par tjejer som fyllt år. Det var en välordnad fest på lokal med trevliga människor. Innan hemgång blev det en tur till en fest på Gärdet där det diskuterades juridik och löparrundor. Påmindes om att jag verkligen borde damma av mina löparskor nu och se mer av Stockholm på det sättet.

Nu ska jag ta mig ut på min kulturrunda. Först blir det Svenskt Tenn, sedan utställningen Modebilder på Nordiska muséet och sist men inte minst Check In Hotel Birger Jarl. Det ska bli trevligt. Passar på att inviga mina nya stövlar också, passar bra en söndag som denna.


Låt solen skina över Stockholm.


Bäst före paljetter?



Ikväll blir det den här klänningen som Nina Persson hade på sig i MQ:s reklamkampanj. Har använt den många gånger och haft riktigt trevligt varje gång. Synd är dock att jag har tappat bort mitt fina breda lackskärp jag köpte för att ha till. Den blir så mycket finare med det. Men den får gå som den är ikväll.

Gillar verkligen MQ:s satsning på festkläderna från Paris, Kate & I. Hoppas på riktigt fina vår- och sommarplagg.

Hejdå Kungsholmen, hej hopp Söder, nu blir det party!


Köa två timmar för att köpa Blondinbellas klänning??

Nu är jag hemkommen från stan. O my god, vilken kö det var in till Bloppisen, över 100 personer stod i kö när vi kom! Varken L eller jag var så sugna på att hänga där hela eftermiddagen, så vi gick till huvudingången och smet in där då vi sedan tidigare fått nys om portkoden. Två trapper upp hördes gälla röster från en dörr. L var inte sugen på att gå in och smita före, så jag ringde på dörren. Ingen öppnade så då gjorde jag det själv och vips var vi inne bland klädställningar fulla av gamla partyblåsor. L hittade en fin mörkbrun päls och jag hittade en kort, ljusbrun pälscape/bolero, ungefär som den här. Vi prutade lite och betalade 350 kr för båda! Snacka om att vi var nöjda när vi gick därifrån!! Kort därefter hittade jag ett par ursnygga cognacsfärgade stövlar på Nilson, 30% på rean gav priset 837 kr, taget! Fick ordnat med strumpbyxor också, bra.

Var inne på Topshop en sväng och träffade trevliga Sebastian som är i staden för sin utställning Check in på Hotel Birger Jarl. Jag påmindes om att jag givetvis måste gå dit imorgon, lovade att skicka honom ett mail med feedback efteråt. På Topshop hittade jag den här jeansjackan och den här kavajen, men de får vänta tills jag har fått mitt studentkort, vill ha mina 10% rabatt förstås.

Gårdagskvällen var förresten supertrevlig. Först middag hemma hos Maria, sedan lite vin på Storstad på Odengatan med härliga samtalsämnen och många nya bekantskaper. Ikväll blir det schlager och födelsedagsfest på Söder! Dags att hoppa in i duschen, sen som vanligt..

Pussåkram

Bloppis på g!

Då var det dags att bege sig på Bloppis! Ska bli spännande att se vad Blondinbella, Freja och de andra har tagit fram ur garderoben. Risken finns att man inte hittar något som passar, eftersom de mer eller mindre är size 0... Men det ska bli trevligt! L gör mig sällskap, ska alldeles strax möta upp henne på Fridhemsplan.

Malba


New city, new society

Ikväll blir det en helkväll med L och hennes närmaste. Vi börjar med tjejmiddag och fortsätter sedan med en drink på något trevligt ställe. Tycker alltid det är kul att träffa nya människor så det ser jag fram emot. Precis hemkommen från jobbet och ska nu ta en kik i garderoben. Kan tänka mig att det blir något dansvant som känner sig hemma när musiken går igång. Det kanske till och med kan få sitta en fin liten rosett i håret mitt, bara för att fira att det är Barbies 50 års-dag.


Helgplaner i övrigt:


  • Första tvättiden imorgon kl 12-17, kan inte förstå hur mycket som jag lyckats kasta i tvättkorgen den här veckan..
  • Bloggtjejerna har Bloppis på Birger Jarlsgatan kl 13-17, får inte missa! Då får tvätten vänta.
  • Skor, jag måste inhandla nya skor! Minst två par. Ett par pumps till jobbet och ett par skor att använda utanför. Strumpbyxor får jag inte glömma heller, kanske kan använda mitt 25 % -sms från KappAhl till det.
  • Beyond Retro måste besökas, har tänkt göra det varendaste dag den här veckan, men då de stänger kl 18 på vardagar räcker tiden liksom inte till...
  • Jag ska spana in Jonny Johanssons utställning AteljéSvenskt Tenn. Är ju både ett fan av Jonny och Svenskt Tenn, det borde bli en utmärkt kombo.
  • Jobb. Tyvärr måste jag jobba undan lite, det får bli på söndag. Förväntas skicka en redig rapport efter lunch på måndag och den är långt ifrån klar. Tur att jag tycker det är kul och intressant!

Nej, nu måste jag sätta fart och svira om till middagsoutfit. Jag tror det blir svart trikåklänning från Lindex med kedjehalsband och höga klackar. Enkelt, men lite rockigt, det kör jag på!


Ciao.


Sebastien Tellier - vilket original!


I onsdags kväll begav jag mig med vänner till Debaser Medis, för livesändning av programmet Popcirkus lett av Christian Luuk och Per Sinding-Larsen. Kvällens artister var Laleh, Christian Walz och den franska artisten Sebastien Tellier (som i fjol gled in i en golfbil på scenen i Eurovision Song Contest). Kvällen på Debaser var verkligen toppen, Laleh och Christian levererade precis som förväntat. Lasse Lindh gästade och bjöd på en cover av Geenie in a bottle mitt på dansgolvet. Sen kom vi till Sebastien som för mig inte varit så bekant sedan tidigare. Herre gud, vilket original... I en känsla av eurodisco och 80-tal bjöd han på ett scenframträdande värt att minnas! Se hela programmet här!


Popcirkus får det bli mer av, nästa vecka uppträder Mando Diao, Jenny Wilson och Name The Pet. Jag ska försöka vara där!

Jag gillar Stockholm.


I really like tulips!

När jag kom till jobbet idag hade min chef köpt tulpaner som stod på mitt skrivbord, jag blev så glad! Dagen började med sedvanlig rundvandring i huset, för att hälsa och presentera mig för de som min chef O tyckte var väsentliga. Totalt 700 medarbetare finns i huset, så det går ju inte att hälsa på alla första dagen på jobbet, men åh vad härligt det var att få skaka hand med många av mina förebilder inom organisationen. Dagen flöt på i en hiskelig fart, trevlig lunch intogs med kollegor och vid 15 begav vi (O och jag) oss till stan för att besöka ett par butiker.

Jag lämnade av chefen vid centralstationen och tog en härlig promenad hemåt. En walk som borde ta 20 min tog sisådär en timma... Det blev second hand-span, update på skofronten och en snabbis på ICA Hantverkargatan. Just nu sitter jag i köket och väntar på att min bror ska dyka upp. Vi ska strax bege oss till Nordic Light Hotel där världspremiären för Relight>Relate pågår. Verkar vara en riktigt spännande designsatsning!


Over and out

Malba

PS. Lovar att få till det med lite bilder framöver, har fotat massor med mobilkameran, men får inte överföringen till datorn att fungera.

Aldrig mer utan en Dramaten




Ok, här uppe i Stockholm kommer jag på obestämd tid att bo hos min kusin på Kungsholmen. Hittills verkar det mycket bra. Idag hon åkte till Sydafrika för två veckors semester så nu känns det riktigt lyxigt!

Stockholm bjöd på en underbar morgon med sol och blå himmel. SvD i högsta hugg och en dubbel espresso till frukost borde ju ge mig en känsla av hur det är att bo i storstaden tänkte jag. För att ordna till vardagslivet lite gick jag sedan till SATS där jag bokat in ett möte med medlemsansvarig. När jag kom dit med andan i halsen två minuter efter utsatt tid visade det sig att han dubbelbokats och var på ett av deras andra gym i stan. Information fick jag ju givetvis ändå av receptionisten, men det gav mig inget vidare gott första intryck. Bokade upp två provpass denna veckan i alla fall. Vidare for jag fram och tillbaka mellan Västermalmgallerian och butiker runt Fridhemsplan för att kopiera nycklar, skicka paket, köpa diverse grejer och diskutera möjliga månadskort med SL.


Därefter skulle jag helt plötsligt bli den där duktiga, välplanerade tjejen... Så vips satt jag på tunnelbanan till jobbet, klev av vid Sundbyberg C och gick till Maxi för att storhandla! Det gick bra ända till jag insåg att de tunga papperskassarna skulle med hem. Efter många pust och stön klev jag 40 minuter (!) senare in genom porten efter att ha missat första tåget i Sundbyberg. Dit tog det totalt15 min... Aldrig igen utan en dramaten. En sådan skall sättas högt upp på min shoppinglista!

Kvällen avslutades på Helens krog där jag slöt upp med tjejerna som myste och drack rödvin. Själv beställde jag en latte macciato och fick en dubbel espresso...såg väl ut att behöva det.

God natt Stockholm, imorgon väntar första dagen på jobbet.


Tidsoptimist på väg till Stockholm!

Idag är min första riktiga dag i Stockholm. I lördags åkte flyttlasset upp från lilla Borås, då jag på tisdag börjar nytt jobb.


Lite om tiden innan storstaden...

Jag har alltid haft en längtan efter att bo i Stockholm. Ända sedan jag som 7-åring åkte upp och med "personinformation" hängandes runt halsen klev av SAS-planet på Arlanda. Jag hade flugit själv för första gången och var uppe för att hälsa på min stora förebild, kusinen C. Då var de stora upplevelserna att få åka drive through på McDonalds, den här gången blir de förmodligen (för mig) lika häpnadsväckande, men i andra sammanhang.


Sista veckan i Borås var hektisk. Jobb om dagarna, packning om nätterna/tidiga mornar. Orsaken? Att jag är en tidsoptimist. Denna gång handlade det om:

  1. Är borta/uppbokad varje helg i januari, inklusive skidweekend sista helgen innan flytt.
  2. Bokar en heldag med jobb i Helsingborg onsdag innan flytt vilket innebär att packning en hel kväll och natt går bort.
  3. Åker på en brakförkylning med feber, bombade öron och känslan av en fotboll i halsen och väljer ändå att jobba.
  4. Håller all inredning kvar så att det är fint och prydligt när jag visar lägenheten fram till en vecka innan flytt.
  5. Åker till fjällen trots att det absolut inte hinns med och att jag fortfarande har bombade öron.
  6. Skriver innehållslista och siffra till varje låda så att jag skall veta exakt var varje pryl ligger den dagen det skall packas upp.
  7. Går på bio måndag innan flytt.
  8. Går ut och äter på torsdagen, med förhoppning om att klara tjejkvällen dagen därpå utan problem.
  9. Inser efter jag har skänkt bort allt innehåll i skafferiet och rengjort kök från topp till tå, att sista dagen på jobbet kanske man skulle bjuda på fika?!

Men fredag kväll, med en hjältelik sista minuten-insats av underbara A och E, var varenda flyttlåda packad med siffra och innehållslista och vi kunde äntligen bege oss till S för fördrink inför vår tjejkväll. Vi fick en härlig kväll på Babbel med kockens val av tapas och rullade därifrån vidare till X&Y för att säga hejdå till ett par kompisar som hade spenderat sin kväll där. Sista dagarna i Borås var verkligen underbara, vilka fantastiska vänner, kollegor och familj man har! (Fikat löstes förresten med Delicatos franska chokladtårta i mängder, det uppskattades varmt av alla).


Nu ska jag bege mig till stan och fixa jobbmobilen som krånglar, berättar mer om dagen sedan.

So long!

Malba


Malba börjar blogga

Välkommen hit!


Jag har länge funderat på att starta en blogg. Hela tiden har jag blockerats av att jag inte kommer på något bra syfte, eller något bra område som ingen annan redan skriver om. Det finns ett område som jag är otroligt intresserad och fascinerad av; Branding. Varumärkesprofilering och varumärkesfrågor i stort är något jag gärna diskuterar och hela tiden försöker att lära mig mer om. Dock har jag ännu inte kommit till den kunskapsnivån då jag känner att jag kan starta en blogg som har denna inriktning. Till dess får det bli glimtar ur mitt liv, nya upplevelser, och säkert ett och ett annat inlägg som i alla fall tangerar begreppet branding mer eller mindre.


Första tiden jag säkert att skriva om hur det är att vara "lantisen i storstaden", då jag just har flyttat till Stockholm från Borås.


Återigen, välkommen!


Malba


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0