Helikopterperspektiv i speedad vardag

Lämnade ett soligt Stockholm i tisdags eftermiddag för en tur till Borås. Inser mer och mer för varje gång jag är i min hemstad att det faktiskt ligger lite sanning i ryktet om nederbörd... Tur att jag har sådana solstrålar till vänner som lyser upp tillvaron i Borran.

Speedad som alltid och med optimism över vad man ska hinna med, körde jag ett boxpass på jobbet innan avresan i tisdags kväll. Kanske inte det bästa genom tiderna, men oj vad lyxigt att kunna träna på jobbet. Idag blir det ev cirkelträning på lunchen.

Mycket av min tid nu upptas av att sätta mig in i mitt nya arbete. Även om jag har arbetat länge inom företaget har jag tidigare inte behövt ha ett helikopterperspektiv som jag nu känner är nödvändigt för att kunna ta rätt beslut och arbeta så effektivt som möjligt med mina nya utmaningar. Har suttit på många möten det senaste. Ibland undrar jag om det är rätt person på rätt plats, för det är ganska ofta jag knappt förstår vad mina kollegor pratar om. Förmodligen är det så i början när man ha tagit ett stort kliv från tidigare uppgifter. Det är med skräckblandad förtjusning som jag blickar framåt, men mest med förtjusning. Tur är väl det.

Sexton dagar kvar - jag äger ju inte ens en cykel!!


Senaste veckan har jag varit busy bee... 

  • Två dagar med intressanta seminarium om kundstrategier, nya IT-lösningar etc.
  • Helg i Stockholm.
  • Mån-tis var två hektiska dagar med strategiarbete och affärsplaner.
  • Tis kväll ner till Borran. Hann med ett besök hos frisören (utväxten är nu ett minne blott!).
  • Middag och utgång med damerna på kvällen. Jisses vad kul det var med alla 90 tals-låtar!
  • Kom hem igår morse och på kvällen kom min bror m familj på besök för att stanna till på söndag.

Lägenheten invaderades av två trötta föräldrar och tre busiga kids. De hade suttit fem timmar i bilen igår, så de hade minst sagt spring i benen när de kom fram! Idag har de varit på Kolmården, så när de kommer hem är de förhoppningsvis lite mer stillsamma.

Väldans kul att ha de på besök i alla fall!

Kikade i kalendern igen, nu är det 16 dagar till triathlonet och jag har inte ens en cykel! Simningen ska vi inte tala om, räknas midnattsdoppet i Göteborgs skärgård på kräftskivan i höstas som uppladdning..?


Stockholm snurrar fortare och fortare

Tycker att jag har ganska mycket omkring mig jämt. Frågan är om det är ett smart drag att bosätta sig i Stockholm då, eller vilken storstad som helst. Här finns ju ett utbud 24-7.

Idag har jag jobbat tills nu, varvat med tvätt (endast 2 maskiner kvar) och ska avsluta kvällen med VIP-kväll på Topshop. Öppet till 22 eller 22:30, kommer inte riktigt ihåg, men med 25% rabatt kan jag inte hålla mig borta, trots mitt hektiska schema.

Vi får se vart det här landar. Ska vara i säng vid 23 i alla fall. Ska på ett frukostseminarium som börjar kl 08:00 där jag behöver vara på alerten, så jag måste gå upp riktigt tidigt.

Vill hinna träna också. Endast 23 dagar kvar till Borås triathlon. Inte några nämnvärda sträckor, men vill ju göra en bra insats!

Borran tur och retur

Åkte till Borås igår. Möten idag och tidig morgonträning stod på agendan. En kollega på jobbet är även instruktör på ett av stans gym och körde combat med oss kl 06:00 i morse - det var så kul! Första fredagen i månaden är planen att vi ska träna tillsammans. Bra initiativ!

Det kändes som jag var i Borås i flera dagar, men var inte ens där ett dygn. Hann med en löpartur igår kring Kypesjön i underbar kvällssol och att träffa nära och kära på sena kvällskvisten.

Nya utmaningar på jobbet känns otroligt spännande. Har börjat så smått med en introduktion nu. Har så mycket att lära mig - taggad till tusen!

Bästa idag var givetvis att jag fick äran att få med mig fyra av mina sköna Boråstjejer upp till Sthlm. Mycket skratt, tjejsnack, godis, musik och catching up på vår resa på vägen upp. Just ätit gott asiatiskt med levande ljus och gott vin. Dags att återgå till sällskapet, kanske ska försöka oss på något spel?! Vinnarskallar har vi allihopa, så det kan bli kul!


Avsockringsplan

Jag måste bli av med mitt sötsug. Ikväll som alla andra kvällar de senaste veckorna kommer det som ett brev på posten. Som tur är har vi ingenting hemma på den fronten idag.

Följer i och för sig de flesta av tipsen här, men bra att få en liten påminnelse.

Ögonen går i kors

Nu sticker jag från jobbet. Är helt slut! Det bästa vore att gå och träna nu, men jag tror inte jag fixar det. Borde, borde, borde... Måste, måste, måste...

Nä, jag måste inte. Jag borde inte. Jag SKA göra det jag mår bra av. Hem och vila.

Parkeringsrestriktioner

Var ju tvungen att fota eländet häromdagen. Lastzon, stoppförbud, boendeparkering, parkeringsförbud, garageinfart.. Förhållandet mellan antal parkeringsplatser och antal skyltar med parkeringsrestriktioner i Stockholm är nog 1:1.

Varannan bil hade parkeringsbot. Ja, man struntar ju till slut i regelverket.







Tvättdag

Att tvätta hör enligt mig icke längre till livets goda. Jag är så trött på att tvätta. Detta trots att vi har en alldeles utomordentlig tvättstuga här i Stockholm. Två rejäla tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp - så fort går det.

Det är nog grejen att man har så mycket tvätt som jag är less på. Kanske får sluta träna. Eller börja springa ute - då kanske man kan använda löpartightsen både två och tre ggr innan det är dags för tvätt.

Ska fundera på saken, men först dags för tvättstugan.

Malban växlar upp till en S-line

Idag fick jag ta kusinens bil till jobbet för att slippa p-avgift under dagen. Att ha bil i Sthlm underlättar inte alltid. Först hade jag problem att hitta till jobbet, tog världens omväg som resulterade i 25 minuters körtid istället för 15 min...

Efter jobbet skulle jag träffa L för att ta en fika. Åkte runt, runt i city. Först för att hitta rätt, därefter för att hitta parkering. Lastzon och stoppförbud överallt. Pust och stön. Till slut hittade vi en parkering på Strandvägen (!). Det ska jag komma ihåg till kommande tillfällen.

Kusinens bil var mkt trevlig att köra, det är en sån där S-line. Det innebär att den accelererar fort. Även jag kände idag att det är dags för mig. Att bli en Malba S-line.

Nytt jobb väntar och jag har ikväll suttit och gått igenom mötesprotokoll från utvecklingsmöten sedan ett år tillbaka, samt ett affärsupplägg på engelska på 55 sidor. NU känner jag mig som en S-line.

Dags att sova, så nu växlar jag ner till en hederlig Beetle.

Shopping på Kungsholmen

Igår kväll hade jag lite tid över och passade på att kolla in utbudet av shopping och restauranger/caféer på Kungsholmen. När man är nyinflyttad i stan (i alla fall när det gäller mig) är det lätt att man endast tar del av utbudet i City.

Idag ska jag påbörja utforskningen av shopping i mitt område, det blir mest kläder (allt från mindre designers till second hand) men även lite inredning.

  • The Grandpa. Fridhemsgatan 43.
  • Abfab. Västermalmsgallerian.
  • Stadsmissionen. Hantverkargatan 78.
  • R.O.O.M. Alströmergatan 20.
  • Namo. Västermalmsgallerian.
  • Katitzi. Hantverkargatan 44.
  • Little shop of fashion. Sankt Eriksgatan 86.
  • Mint & Vintage. Sankt Eriksgatan 48.
  • 59 Vintage Store. Hantverkargatan 59.

  • De fyra sista har tyvärr inte öppet på söndagar, men det räcker nog ändå. Nu har Stadsmissionen öppnat, time to go!


    "Wake up people - You're living in a socialist nightmare!"

    Jon Stewarts gäng från The Daily show drog till Sverige för att se vad som kan hända när skatterna går upp i taket. Se "The Stockholm Syndrome".

    Haha. Stackars Robyn som hade köket fullt av kassar med pappkartonger och annat.

    The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
    The Stockholm Syndrome
    thedailyshow.com
    Daily Show
    Full Episodes
    Economic CrisisFirst 100 Days

    Vårsol i Rålambshovsparken

    Idag har jag verkligen njutit av ledigheten! Först sovmorgon, sedan ett svettigt CorePuls-pass på Sats.

    Eftermiddagen ägnade jag i Rålambshovsparken med tidningar, Denise Rudbergs "Åse" och ljudboken "Rich Dad Poor Dad" i min iPod. (Då den sistnämnda är 3 timmar lyssnar jag fortfarande på den..)

    Förhoppningsvis har jag lärt mig lite mer om ekonomisk framgång efter att ha lyssnat på sex följande områden som boken bygger på:
    • The rich don’t work for money
    • The importance of financial literacy
    • Minding Your own business
    • Taxes and corporations
    • The rich invent money
    • The need to work to learn and not to work for money

    Valborg på Skansen

    Gårdagen bjöd på ett mycket trevligt valborgsfirande. L hade mor och syster på besök, så vi begav oss till Skansen för att njuta av det härliga vädret, höra till Mikaeli Kammarkör och till Björn Ranelids vårtal.

    Bänkarna framför Sollidenscenen var fullsatta. Optimist som jag är insåg jag snart att jag klätt mig lite för lätt, men när vårbrasan tändes var detta inget problem längre. Utsikten värmde hjärtat en hel del också.



     



    RSS 2.0