Back in business



Äntligen! Har varit pigg som en mört senare delen av dagen och klarade "frukost/lunch/middag-testet" (24 timmars-regeln), så imorgon beger jag mig åter till kontoret. Skönt!

Missade dock seminariet och en kväll om hälsa och stress med 2,6 miljonerklubben idag.

Fick väldans mycket gjort här hemma, telefonen och jobbmailen har gått varma. Dock var det tråkigt att jag missade att säga hejdå (och äta prinsesstårta...) till en kollega som gjorde sin sista dag idag. Tur att han är kvar i Stockholm, får boka in en lunch framöver istället.

Dawit Isaak



Har läst mycket om Dawit Isaak det senaste.Just nu pågår det en intensiv debatt i svenska medier kring hanteringen av fallet Isaak och många journalister är kritiska till den så kallade tysta diplomatin. Jag tror faktiskt inte att det räcker. Vilken superbra, prestigelös kampanj de har gått ihop och skapat. Hoppas det ger något.

Jag har i alla fall skrivit på.

Läs mer här om Dawit Isaaks situation i Eritrea och om vilka insatser som görs.

Sängen tar kål på mig



Fortfarande helt kass. Maginfluensa var ordet.

Har flugit upp ur sängen ett par gånger idag och tagit emot jobbsamtal trots att kroppen är totalt ur funktion. Ryggen har börjat värka nu också av allt sängliggande.

På jobbet säger de (vilket jag trots allt förstår) att de önskar mig åter på jobbet tidigast onsdag. Så får det nog bli.

Har uppdaterat mitt cv idag i alla fall, alltid något.

Inte på topp

Frusen, svettig, illamående och ont i kroppen. Så har jag känt mig ända sedan jag vaknade i morse.

Då mor och far skulle åka hem idag fick jag allt pallra mig iväg på en fika på Sturekatten, men sen var energin totalt slut. Ägnat resten av dagen under täcket. Detta förenat med stress för saker som måste vara fixat till imorgon är nicht gut.

Får se om jag orkar med en halvtimma sittandes nu.


Tillsammans gör vi skillnad

Ljusstaken är tänd i köket. Värmeljus lyser i serveringsgången och hallen.

Precis hemkommen efter god libanesisk middag på Kungsholmen. Kaffe efter maten tar vi nu hemma med godsaker till. Sen blir det högklackat och gott vin med tjejerna.

Nu släcker vi ljusen under Earth Hour, tillsammans kan vi göra skillnad.



Underbara lördagsmorgon

Alltså, den här arbetsveckan har verkligen bara susat förbi. Det har varit ett fullspäckat schema, men otroligt givande att få träffa så många underbara kollegor i organisationen. Det kan bli en del resande i mitt jobb, men det är det verkligen värt. Mail, telefonmöte och powerpoint i all ära, men ett personligt möte är svårslaget, det syns även på resultatet.

Hade ju förmånen att vara förbi Borran om kvällarna. Våffeldejten med tjejerna i A's fina lägenhet i onsdags var jättemysig. Vi lyckades nog få i oss fyra våfflor var, inget fegande här inte! Jag lyckades spilla drottningsylt på hennes nya, fina duk - inte lika lyckat. Hoppas Vanish gör sitt jobb även denna gång...

Äntligen fick jag även tummen ur att kika förbi bror & familj. Mysigt att få träffa dem och perfekt tajming eftersom jag behövde lite bollplank angående lite funderingar jag har. Perfekt att få deras råd & vägledning. Ibland behöver man lite verktyg. Uppskattar verkligen människor som kan dela med sig av sina erfarenheter.



Dags att bege mig ut på stan. Ska köpa med fika hem för snart kommer mor och far förbi!

Bakutspark till SJ

Tåget rullade in på centralen 20:35 idag, mer än 2,5 h försenat för de flesta resenärerna. Inte ok! Mer än hälften (de som åkt med tåget som havererade) fick dessutom stå upp i två timmar.

Hann i alla fall hem till shownumret i Let's Dance-finalen. Alltid något.

Gillade att Magnus vann. Men Bagge dansar tokigt bra, fick ståpäls av den fantastiska avslutningen!


SJ och jag skulle hållt oss borta från varandra idag.

Det har varit en bra dag, egentligen. Förutom avseende kommunikationerna... Tåget från Hallsberg körde ifrån mig och en kollega i morse. Febrilt sökande efter alternativ resväg till Motala slutade med hyrbil i snöstorm, vi blev iaf inte mer än 30 min sena. Jag lovade att köra tillbaka bilen till Hallsberg då kollegan sedan skulle vidare söderut. Sagt och gjort med 1 h 45 min tillgodo för en resa som borde ta en timma. Utan snö. Nu var det snöstorm, köer och kaos på vägen. Trötta och stressade bilförare.

Försökte in i det sista att hinna till tåget och såg ljuset i tunneln när jag rullade in med hyrbilen på stationsplan med 3 min tillgodo. Då var inte hyrbilsföretaget där för att ta emot bilen(!), de kom när det var 1 min kvar till avgång och därmed missade jag mitt tåg.

Nu sitter jag på nästa tåg till Stockholm och här slutar inte problemen. I Örebro fick vi vänta 30 min och nu har vi hämtat upp resenärer (ca 250 stycken) på vägen, vars tåg hade havererat.

Undrar när jag kommer till Stockholm ikväll? Jag vill ju inte missa finalen av Let's Dance! Och kusinen som har fixat mexikansk kväll med tortillas.

Lovar att promenera mycket i helgen.


Jag och min dator

Tack gode värld för mobilt bredband som fungerar. Fick ett nytt häromdagen på jobbet, har krånglat en del först, men nu fungerar det galant! Underbart.

Speciellt bra en dag som denna. Lyckades snurra till det riktigt med kommunikationerna. Pga ett avbokat kundbesök valde jag att avstå från hyrbilen och använda mig av kollektivtrafiken från Karlstad istället. Problemet var att jag såg fel på biljetten och trodde att bytet i Mariestad var till buss, gick på bussen enligt utsatt tid 14:35, men detta visade sig vara en lokalbuss!! Jag var lite ouppmärksam när jag gick på då jag talade i telefon. Won't do again. Nu sitter jag i Töreboda och väntar på tåg till Herrljunga.

Man hinner se många små orter i Sverige i mitt jobb, men tillräckligt många utan sådana här incidenter...

Hinner iaf hem till lite spinning innan våfflorna skall gräddas!

Dags att speeda upp!


Herre jösses! Nu gäller det att växla upp. Resten av veckan är minst sagt späckad. Först och främst väldigt mycket jobb och kundbesök på lite tid, men även mycket planer vid sidan om då jag ska gästa Borran (som fortfarande känns som hem, är det ok att kalla två platser för "hem"?).

Imorgon rullar X2000 från Stockholm mot Karlstad 06:30 (toppen eftersom jag är en sådan morgonmänniska - not). Sedan blir det hyrbil i Värmland och ner till Borås på eftermiddagen. Där blir det först träning, sen våffelkväll hos A med alla tjejerna på kvällen. Längtar! Torsdag drar hyrbilen och jag till Malmö 06:30 (igen!) och kundbesök i Skåne väntar. Åter i Borran vid 18 för att på fredag morgon (06:00 - kan det bli värre?!) bege mig till Motala.

Känns redan som om det är fredag när jag räknat upp allt det där! En del skulle säga att jag är tokig som väljer att resa så mycket, då jag har valfriheten att lägga upp mitt arbete i stort sett som jag vill. Men jag tycker att det är så himla kul att träffa våra interna kunder i organisationen! Det ger så mycket mer!

Tvätten är i full gång och resväskan tyvärr tom än så länge. Tror att jag får göra något åt det så att jag kommer i säng i tid.

Lite synd är det dock att man missar det här och det här. Godbitarna lär ju inte finnas kvar när jag är tillbaka i Stockholm...

Strukturera, organisera och planera

Under hela förmiddagen idag har tiden gått åt till att planera den kommande veckan och strukturera upp efter föregående. Det blir en del resande nu och det kan ta på krafterna. Det gör dock att det känns som om det snart är helg igen. Det finns alltid två sidor av ett mynt. Så här ser det ut iaf:
  • Måndag: Kontoret fm, Event hos kund i Sthlm em. Träna SatsCorePuls på kvällen.
  • Tisdag: Kontoret hela dagen, förbereda veckans besök. Förhoppningsvis BodyCombat mellan maskinerna på tvättiden. Packa.
  • Onsdag: Tidig uppstigning, tåg till Karlstad för kundbesök. Sen blir det Borran (ja, det är sant!). Förhoppningsvis kan jag träna Challenge på kvällen innan det är dags för våffelkväll hos Anna. Mums.
  • Torsdag: Till Lund och Helsingborg för kundbesök hela dagen. Vilodag från träningen?
  • Fredag: Till Motala för att delta på en företagsmässa. Hemma 17:31 med tåget vilket kanske gör att jag hinner med CykelPuls på Stadion kl 18:00. Men då måste tåget vara prick i tid.
Sen är det ju helg!

Delicious

Vi alla har ju för lite tid. Ibland är just tiden vår värsta fiende. Då och då dyker det upp härliga lösningar på våra vardagsproblem eller i alla fall saker som förenklar i vår vardag och gör tiden till en lite mindre fiende.

Jag har aldrig använt mig av bokmärkessystem då jag tycker det blir för komplicerat och stort. Nuförtiden kan det bli lite stökigt att alltid komma ihåg webbadressen till alla intressanta sidor/bloggar man besöker kontinuerligt, så jag har tagit mig en extra funderare.

Lösningen på mitt problem heter Delicious. Med hjälp av det kan jag nu organisera mina bokmärken på ett helt annat sätt än tidigare. Jag sparar, sorterar och delar med mig av mina bokmärken. Jag skriver korta ord som identifierar sidan, som jag sedan kan söka på senare. Att dela bokmärkena med övriga användare gör att detta kallas för social bookmarking. Det gör att man kan se populära sidor inom ett visst område och på så sätt lättare hittar sidor/bloggar om ett mer nischat område mycket enkelt.

It's delicious!

Lovisa Burfitt och R&B

Lördagen bjöd på shoppingmaraton, snacka om att A och jag nu har koll på vårens trender inom mode och inredning. Paus från shoppingen innebar förmånen att få träffa F på Sturekatten. Vilket härligt ställe alltså. Små, personliga rum vars inredning inte har förändrats på många år, till och med personalen hade fina, vita, spetsförkläden på sig.

Sista butiken besöktes sisådär 17:55, så sen blev det snabbt hem för god krubba och ombyte inför kvällens festligheter. Vi gästade L & A, smuttade lite gott rött och begav oss strax vidare till Berns. Då det var på tok för lugnt begav vi oss till Riche och trängdes bland modenördar, reklamare, börskillar och andra stekare. Det var trevligt, men varmt.

Åter till Berns för att känna på tempen; nja, det var inte 800 grader direkt, så A och jag pep iväg till East och dansade hela natten lång till skön soul och R&B - det var såå kul! Blandat utbud av människor, trevliga var de alla, det bjöds på en del ögongodis. Nice! Dessutom var lokalerna schysst inredda med konst av illustratören och modeskaparen Lovisa Burfitt.

Innan A's retur till Borran intog vi mängder av god mat och dessertClarion på Söder. En riktigt god brunch. Men när ska man lära sig att man inte behöver ha valuta för pengarna genom antalet tallrikar man intar?? Hjälp, vi kunde knappt gå raklånga därifrån...

Nu har A återvänt till Borran och jag till de vardagliga bestyren. Spinning stod på schemat ikväll och var årets jobbigaste. Just tack vare den där brunchen, jag skall icke göra om 'et. Säger jag nu iaf.

To old for fun..?

Vi hann med en inventering av Söder och alla kul vintage- och second hand-butiker, lunch på Albert&Jacks ch några affärer i City igår. När vi sedan kom hem till L var vi heeelt slut. Så det blev thai och Let's Dance i soffan. Tror nog vi sussade alla tre innan nyheterna, så nu måste jag kolla vem som åkte ut.

Dags att sätta fart och ta vara på den här dagen!


Fira in våren i Stockholm

Solen skiner och idag kommer A och hälsar på! Det ser jag verkligen fram emot. Tror att hon har stigit av tåget faktiskt, så hon dyker väl upp vilken sekund som helst.

Sitter och försöker komma på vad vi ska hitta på i helgen. Givetvis står shopping, party och kanske lite kultur på listan. Idag skulle det kunna bli så här:


Det lutar åt en Leica C-Lux 3

Har nu pratat med en fotointresserad och kamerakunnig kollega.

Vi har kommit fram till att då man vill fota i RAW-format vill man förmodligen ha en systemkamera. Det kan nästan bli krångligt att fota i RAW om jag ska kunna lägga upp bilder här, på facebook osv. Det krävs i så fall en handpåläggning för att konvertera varje bild och det känns lite omständigt.

nu lutar det åt en C-Lux 3 igen. Såg just att det även har lanserats en rockig version i samarbete med Zadig&Voltaire, men tycker den vita är snyggare helt blank utan tryck. Ska man tänka lite långsiktigt är det ju bäst att grejerna matchar. Haha, gadget-nörd var ordet.

Snart dags att runda av dagen, först ett snabbt kundbesök i City.


PS. Uppdat. 21:44: Hade skrivit D-Lux 3 men det var ju helt fel. C-Lux 3 ska det vara. Men jag har fortfarande inte bestämt mig.

C-Lux 2, C-Lux 3, D-Lux 3, D-Lux 4....

Ok, nu är det lite besvärligt. Ända sedan jag var liten och hade häst är jag van att ta reda på mycket fakta om olika alternativ när jag ska köpa något som är kostsamt och som ska hålla en längre tid.

Jag säger det inte högt (så jag skriver det istället), men jag har ännu aldrig ägt en digitalkamera. Detta är ytterst märkligt då jag har ett stort intresse för design, formgivning, färger, mode osv. Att föreviga vissa saker i bilder är något jag tänker på dagligen. Då jag snart fyller 25 tänkte jag önska mig en digitalkamera av mina nära och kära + mig själv.

Eftersom en av mina bröder är mycket fotointresserad och en riktig gadget-nörd frågade jag honom om råd. Jag själv ser inte skogen för alla träd när jag börjar utforska digitalkamera-utbudet som finns idag... Det tog inte lång tid innan bror förklarade att Leica är grejen. Ska man ha en schysst kompaktkamera som är lite kul - så är det Leica som gäller.

Perfekt. "Hur svårt kan det vara?", tänkte jag i vanlig ordning lite naivt när jag inte riktigt har full kontroll över situationen.

Jag googlade lite på Leica för ett par dagar sedan och hittade en återförsäljare här i Stockholm. Då bror var i krokarna ville han köpa den ikväll, så jag ringde för att höra att den fanns inne. Det var ju bara det att det fanns en mängd olika modeller. Till slut landade mitt val mellan C-Lux 3, D-Lux 3 och D-Lux 4. Inte lätt att hålla ordning på alla dessa lux-kombos! Tidigare hade jag skrivit ut specifikationer och prislista men inte riktigt kikat igenom dem. Men jag vägde mellan C- och D-Lux 3 och när det visade sig att C-Lux 3 inte kunde ta bilder i RAW var valet (i alla fall enligt min bror) klart. En D-Lux 3 fick det bli.

Pirr i kroppen, likt julafton när man var liten, spred sig när jag hade kameran i mina händer och fick vrida och vända på den. Jag kände mig jättenöjd. Så retro.

Problemet är när jag sedan kände att jag var nog inte sådär påläst som jag hade önskat... Så nu har jag ägnat tre timmar ikväll åt att söka på C-Lux 3, D-Lux 3 och D-Lux 4. Vad bidrog det till? Jo, att jag nu tror att jag borde lagt till lite och ändå valt D-Lux 4. Tydligen tar treorna inte så bra bilder vid högt isotal, vilket innebär att bilder i mörker blir sämre. Dessutom finns möjligheter till extra blixt på D-Lux 4 + att den sägs vara världens bästa kompakta digitalkamera. Till råga på allt verkar D-Lux 3 vara på väg att utgå (lanserades 2006), vilket kan påverkar tillgänglighet för tillbehör längre fram, andrahandsvärde etc. Eller borde jag valt C-Lux 3 då den är smidigare att ha med sig och dessutom går att få i vitt som gör den om möjligt ännu snyggare?

What to do? What to do??

Leican ligger kvar ouppackad i sin kartong. Får höra med återförsäljaren om bytesmöjligheter, fundera 18 gånger till och sedan bestämma mig.

Oavsett är det Leica som gäller.


Rin on the Rox - vilka tjejer!

Wow alltså! Har just fått Rin on the Rox introducerat för mig. Kusinen har koll alltså!

Två amerikanska tjejer som jobbar som servitriser på en Kina-restaurang (inte så länge till) kände sig lite uttråkade om dagarna. De älskar att sjunga, så de satte sig på toaletten, slog på ipoden och började helt enkelt spela in lite. De publicerade inspelningarna lite på skoj på Youtube. Idag har miljoner amerikaner tittat på inläggen och insett hur duktiga de är. För inte så länge sedan fick de gästa Ellen Degeneres show Ellen och nu börjar de förmodligen en riktigt spännande resa.

Se nedan och njut! Kusinen och jag håller tummarna för en skiva väldigt snart!




Träningsfreak?!

. Eller. Av. Sådan är jag när det gäller det mesta. Just nu har jag äntligen kommit in i ett skönt tränings-flow. Men det kan bli för mycket av det goda. Än så länge går det finfint, men man får passa sig, man vet ju hur det kan gå... Tittade i min kalender och såg att jag har kört åtta pass på en vecka (inklusive en vilodag). Dags att tänka på vad kusinen sa när jag skulle fixa kvällsmaten;

"Don't overdo it!"


Nåväl. Har testat en del (för mig) nya pass de senaste dagarna; Pilates i torsdags, SatsPowerStep i lördags och SatsCorePuls i söndags. Gillade alla tre passen riktigt mycket. Ovan nämnda bortsett från Pilates innebär hög puls och mycket fokus på koordination, perfekt för mig som älskar att svettas, slita och kämpa! Så kul! BodyCombat och Box är fortfarande mina favoriter, men man behöver ju variera sig lite, annars tar axlarna alldeles för mycket stryk. Ska försöka hinna med något Yoga-pass emellanåt också, det tror jag är bra för både kropp och själ.

Idag blev det SatsPowerStep och Cykel45. Gillar att utbudet är så bra på Sats, men tyvärr måste man springa mellan de olika anläggningarna för att få till sina önskemål. Idag blev det Odenplan och Fridhemsplan. Det gäller att prioritera, för det tar TID!

Imorgon blir det Box med kusinen, på onsdag antingen Afro eller BodyCombat beroende på hur armar & axlar mår. Sen blir det mindre träning till veckoslutet, för på torsdag kommer underbara A på besök och stannar till söndag. Lovely!!

Popcirkus med Marit


Kvällen på Debaser var bra. Veronica Maggio var toppen, sprallig & glad. Henok Achido har just släppt sitt första album och jag kommer tyvärr inte lyssna in mig på det. Lorentz och M. Sakarias är två sköna killar från Söder som framförde en låt tillsammans med Marit Bergman. De har för övrigt fått Suzanne Reuter att medverka i deras trailer för kommande albumet. 

Marit  var verkligen kvällens höjdpunkt. Helt fantastisk alltså! Nyligen hemkommen från NY för att turnera i Sverige. Jag ska boka in en spelning. Vilken karisma, underbar framtoning! Dessutom bjöd hon på ett extranummer efter inspelningen. I liked it. Hela tio personer med stråkar och andra godbitar ingick i hennes orkester.

Veronica Maggio

Veronica Maggio

Marit Bergman

Marit Bergman






Bilder från helgen i Borran



Glädjande återseende, A & jag färdiga att bege oss till Babbel

Finfin


Med A's fina paljettopp


Duktiga modekreatörer ställde ut på Textil- och Modefabriken


Josefin Strids Couture Dress


Oversized för killar


Många besökte Espira för bl a att se Renates och Ninas kollektioner


Förväntansfulla innan modevisningen

Dessvärre fick jag inga bra bilder från självaste visningen och de jag har går inte att lägga upp. Men E var superduktig! Ska se om jag får upp dem lite senare.


Förnuftet är fångat

Det är ju så det är, jag är förnuftig. Det är därför jag inte köpte några SEB A-aktier. Att jag inte tänkte på det innan. 

Jag har tagit ett beslut. Inte handla aktier med mina egna medel förrän jag är riktigt insatt i det och det är jag inte ännu. Möjligtvis att man skulle ta och delta i Aktie-SM, då har man ju inget att förlora.

Ikväll blir det Debaser och Popcirkus, I like! Det var ju så bra sist! Ikväll är det bl a Marit Bergman och Veronica Maggio. Det ska bli skoj! Först ska jag hinna med att lämna tillbaka lite grejer och spinna!

Nedrans icke tagna beslut


Nedrans bananer. Eller aktier. Eller icke tagna beslut. Jag får helt enkelt skylla mig själv.

Igår talade jag med en vän om marknadsläget för bankaktier och om hur Swedbanks förändringar påverkar företaget osv. Alla vet ju att bankaktierna är undervärderade, men när är det köpläge? Igår kände jag (och sa) att nu är det nog bäst att köpa SEB. Borta med vinden var det när samtalet var över, så det blev inte av.

Så när jag gick in på di.se på tåget i eftermiddags (och börsen var upp 2,0%) kände jag en kall ilning i ryggen. Tog inte något beslut då heller. Attans. Inte för att jag handlar så ofta med aktier. Men när man har en sådan stark känsla som jag hade både igår och idag så bör man väl ta ett beslut. Jag kunde ju ha köpt ett litet antal ändå, bara för att ha tagit ett beslut. Igår kostade SEB A inte ens en 20-lapp. Idag är den inte heller så dyr. Men en uppgång på 26,13% är ju inte fy skam. Dags att ta det där beslutet. Även Swedbank A, Nordea och SHB A hade fina uppgångar. Stockholmsbörsen gick upp 5,4% och även övriga börser gick upp idag.

Antal SEB A man får idag för nedan saker (som man kanske inte var tvungen att köpa):

  • Morgondagens besök på Debaser: drygt 6 aktier
  • SL månadskort (man kan gå/cykla): ca 28 aktier
  • Nya Elle (åkte med från Pressbyrån idag): knappt 2 aktier
  • 2 par jeans (har införskaffats senaste månaden, dock bra pris): nästan 48 aktier

Hade jag handlat enligt ovanstående igår vid stängning och sålt idag när den stod som högst hade jag tjänat ihop till Popcirkus säsongen ut (tre besök) och både april- och majnumret av Elle!

Som Ingrid Bonde sa i senaste Veckans Affärer Agenda:

"Hellre justera ett förhastat beslut i efterhand än att stå och vela"

Det ska jag tänka på imorgon!


Och hur har du tänkt att lösa det här???!!


Lämnade Borran för denna gång i morse efter en fantastisk helg med mina underbara vänner. Jobb över dagen i Skara innebar 06-tåget, tidig uppgång! Besöket gick galant, träffade många trevliga människor som uppskattade mitt besök. Alltid lika kul!

Från Skara var det buss till Skövde och därifrån X2000 till huvudstaden. Här i Skara hände något mindre bra..!

Jag skulle lägga in min resväska i bagaget och öppnade sidoluckan på bussen i vanlig ordning. Lucka 1 - fel, det var inget utrymme där. Lucka 2 - fel, där förvarades annat. Lucka 3 - där skulle min väska placeras. Sagt och gjort var jag på väg att stiga på bussen då jag ser att lucka 2 inte riktigt är stängd (en list hade kommit i kläm på utsidan). Jag öppnar och försöker stänga den, utan framgång..

Bäst att höra med chauffören, tänker jag och ber honom om hjälp. Han tar i med hårdhandskarna och efter ett par försök kikar han istället på biljetten på stående fot och jag stiger på bussen. På tredje försöket upplever han att han har lyckats och sätter sig åter i förarstolen och påbörjar resan.

Efter någon kilometer går han ut vid en busshållplats och grejar med luckan igen då den tydligen inte sitter fast ordentligt. Nu tar han i ännu hårdare och till slut släpper ett gångjärn! Luckan hänger alltså på sned rakt ut från sidan på bussen. Den är nu så pass illa tilltygad att resan inte kan fortsätta med denna buss. Resenärerna blir otåliga och när chauffören meddelar att bussen måste bytas ut blev de riktigt upprörda. Flera av passagerarna ska med samma tåg som jag och känner sig stressade. En äldre man blir riktigt ifrån sig och höjer sin mörka stämma:

"Och HUR har du tänkt att lösa det här???!!"

Stackars chauffören blir alldeles handlingsförlamad och börjar stamma något om att hans chef ska ringa. Vi måste vänta. En buss är på väg. Det slutade med att mannen beställer en taxi och bestämmer sig för att sedan fakturera Västtrafik för denna. Som tur är får en annan man och jag även åka med i taxin. Vi ankommer till Skövde med 2 min tillgodo till tågets avgång, puh!

Resten av dagen flöt på bra. Var rätt så mör efter gårdagens hårda boxpass med S, så klarade nätt och jämnt combaten men det gick! L och jag hann även med en kik på Whyreds utförsäljning på Hamngatan, men gick därifrån tomhänta och lite besvikna. Det fanns otroligt mycket men inget som föll oss i smaken. 

Kom igen Leeeeena!

Underbara helg! Den har verkligen varit fullspäckad men jag har haft så trevligt! Än är den inte slut, snart blir det bio; Män som hatar kvinnor. Hoppas jag klarar att hålla mig vaken trots att det kommer bli sena timmen idag..

I fredags fick A och jag jättegod mat på Babbel. Sedan begav vi oss till nyöppnade Torget och tog ett glas bubbel med våra vänner. Champagnebaren på Bara fick vänta till en annan gång, denna kväll var det alldeles för lugnt för vår smak. 

Lördag innebar tidig uppstigning för att besöka B2 och min kära frisör som med mirakelmedel fixade mitt hår. Därefter fick jag faktiskt ta fram mina gamla dramakunskaper. P skulle köpa en ny Mac och hade fått nys om min studentrabatt. Vi gick dit som ett sambopar och pratade hårddisk, minne och grafikkort långt & länge. Efter 15 min lämnade vi Apple Store och P var glad som aldrig förr, med sin nya Macbook i handen. Lunch på stan innan det var dags för modevisning. E var modell och skötte sig galant, vi fick fantastisk buffé men diverse föredrag hade vi nog klarat oss utan...

Dags att ladda om, nu var det Håkan som gällde. Det blev Håkan för hela slanten, han bjöd på ett fantastiskt framträdande på Åhaga! Kvällen avslutades med fest hos de roligaste och mest humoristiska vännerna jag har och till slut dansade vi tjejer loss på Grand



Brunch på Ellagården är underskattat. Jag hade glömt hur gott det var. Men även hur mätt man blir.. Det var nätt och jämt att jag klarade dagens combat. Men glad att jag gick dit, lika roligt som alltid. Särskilt med duktiga boråstjejer!


Snabb leverans till Borran

Så nöjd! Conversen som jag beställde i onsdags hade redan anlänt när jag kom med tåget till Borran igår! De satt som en smäck. En stor eloge till Shoe Nation för utmärkt service. Fick ett trevligt brev och de var dessutom paketerade i en skopåse.Toppen!

Idag har det varit full speed efter jobbet. Först fixa naglarna, sedan dansade jag mina lurviga på Onyx - Afro Powerdance! Sen en snabbvisit till Ciluette. Nu ska A och jag ner till stan och mätta våra magar samt ta ett glas bubbel i champagnebaren på Bara.

Lovely att vara back in Borran!


Vårens spektakulära sevärdheter!

Nu har cirkusfamiljen flyttat in på NK. Idag var det premiär för de nydekorerade skyltfönstrena i temat Vårens spektakulära sevärdheter. Det är minst sagt spektakulärt. Wow - vilken cirkus! Vårens alla färger har nu fyllt varuhuset till bredden. Tyvärr hann jag inte kika in, men fick fotat lite i alla fall.

      
  


I helgen firar man in våren i varuhuset. Startskottet går kl 12:00 på lördag då cirkusfamiljen kommer att ha uppvisning. Denna följs av Björn Borgs sensationella, luftburna underklädesvisning med temat Sport Couture och dessutom firar man Barbie hela helgen.

Stuvad på konfekten men fann lyckan igen

Igår blev jag stuvad på konfekten (som A brukar säga) när jag sprang in på Souk för att köpa tidigare nämnda Converse. De var slut! Överallt! Snälla tjejen i butiken hjälpte mig att ringa runt och höra i andra butiker, men utan framgång. Gissa om jag blev glad när jag googlade i morse och fann Shoe Nation – som hade kvar de i min storlek! Shoe Nation har dessutom sådan förträfflig service att man slipper fraktkostnad och de skickas samma dag om man beställer före 12:00. Kl 11:42 kom orderbekräftelsen, så har jag tur finns de i Borran redan på fredag!

Shoppingnoja..! Igår såg jag även detta halsband med härliga färger. Kunde verkligen inte bestämma mig om jag tyckte det var klädsamt eller ej, men det är ju tveklöst poppis med stora halsband i vår.


Frågan är om jag tycker om just detta av den orsaken, eller om jag verkligen tycker att det passar mig med så stora halsprydnader. Det är lätt att påverkas av alla modereportage och när man väl hittar något till bra pris (här på H&M Trend) - ja, då får man för sig att man måste slå till... Men jag avstod denna gång. Nu borde det snart vara shoppingstopp!

Tvättmaraton

JA! Idag blev det av. Köpte äntligen ett par trasiga jeans. Har varit och kikat på dessa tidigare, så när jag hade en stund över efter jobbet idag begav jag mig till H&M och slog till.

Tvättmaraton stod på schemat ikväll, så jag fick stressa som en tok för att hinna med dagens combat. Kroppen var helt slut och hade nog väntat sig en vilodag idag, så efteråt kändes det lite overkill.

Men nu, sex timmar och åtta tvättar senare (inklusive avsnitt 11 av The City), är allt ihopvikt och jag känner mig riktigt nöjd. Har spenderat hela kvällen i de nya jeansen också, så sköna! Tyvärr kan jag inte ha de på jobbet, men jag är övertygad om att de kommer slitas väl med hälsan ändå!
 
                                                      

De åker definitivt med till Borran i helgen. Åh, det är ju redan på torsdag jag landar i stan. Underbart.

PS. Skorna föll jag givetvis också för (syns tyvärr inte så bra på bilderna), men de fick stanna på Drottninggatan 56. Någon måtta får det allt vara.

Between the lines

Jag säger bara Afro Powerdance - jösses vilken endorfinkick jag fick av passet idag! Ny koreografi passade perfekt, jag kände mig faktiskt inte alls malplacerad.


Jag fick till och med så mycket energi att jag begav mig till Fridhemsplan för en timmes styrketräning också, gick igenom hela programmet. Det fungerar bra, med undantag från triceps-övningarna - det går bara inte! Nåväl, får ge det några veckor. Jag är i alla fall vän med medicinbollen nu, alltid något.

IKEA-besöket fick läggas åt sidan idag, kan bli en kväll i veckan istället. Nu står sängen installerad och tältsängen är ihopfälld och undanskuffad - förhoppningsvis ett minne blott.

Ikväll har Spotify gått varm på datorn, har gjort en blandat-lista och en lugna favoriter-lista. Har även gått igenom One Cell in the Sea med Fine Frenzy. Fint alltså.




Sunny sunday!

Underbart väder i Stockholm idag. Det ska firas med en tur till IKEA. Först ska L, O och jag till Täby och hämta en säng till mig. Istället för att bli virke att elda med ska den bli min sovplats framöver - känner att jag räddade den från ett hemskt öde!

Sen hoppas jag på ett svettigt Afro Powerdance pass. Men då måste det gå undan på IKEA, dags att sätta fart!

Förresten, hade inte Agnes en alldeles fantastisk outfit på sig i gårdagens Melodifestival!?! WOW, säger jag bara!



RSS 2.0